Postat 29 aprilie 2024
Moara pentru porumb tortilla si malt bere
100 lei
Prețul e negociabil
Persoana fizica
Stare: Utilizat
Descriere
Produs doar testat de cateva ori. Livrare doar la Easybox si plata cu cardul la Easybox
Râșnița are o pâlnie încăpătoare în care intră în jur de un kilogram de malț. Dispozitivul de ajustare a distanței dintre discurile de măcinare permite alegerea dimensiunii la care sunt reduse boabele de malț. Deși banală, operația de măcinare a malțului are o importanță deosebită. Dacă malțul este râșnit prea fin, așa cum ar rezulta dintr-o moară cu ciocănele, operația de limpezire și clătire a malțului se poate transforma într-un adevărat coșmar, întrucât chiar și cele mai bine proiectate filtre se blochează dacă făina de malț este prea fină.
La modul ideal, malțul trebuie doar zdrobit, astfel încât apa folosită la brasaj să ajungă în toată masa de amidon conținută în malț. În același timp, cojile de la boabele de orz funcționează exact ca un filtru natural, ușurând procesul de clătire. În plus, aceleași coji, măcinate prea fin, vor introduce în mustul de bere mai mulți componenți nedoriți.
Dimensiunea la care sunt măcinate boabele de malț pentru cele mai bune rezultate este o sursă continuă de discuție printre pasionații de berărit. Noi zicem că atâta timp cât nu transformăm malțul în făină, dar nici nu rămân boabe întregi, e perfect!
Viteza de măcinare cu această râșniță variază evident în funcție de cât de mult se grăbește utilizatorul. Noi am reușit să măcinăm întreg malțul necesar pentru cea mai complexă rețetă de bere pe care am produs-o în 15-20 de minute, fără să ne grăbim prea tare.
Râșnița are o pâlnie încăpătoare în care intră în jur de un kilogram de malț. Dispozitivul de ajustare a distanței dintre discurile de măcinare permite alegerea dimensiunii la care sunt reduse boabele de malț. Deși banală, operația de măcinare a malțului are o importanță deosebită. Dacă malțul este râșnit prea fin, așa cum ar rezulta dintr-o moară cu ciocănele, operația de limpezire și clătire a malțului se poate transforma într-un adevărat coșmar, întrucât chiar și cele mai bine proiectate filtre se blochează dacă făina de malț este prea fină.
La modul ideal, malțul trebuie doar zdrobit, astfel încât apa folosită la brasaj să ajungă în toată masa de amidon conținută în malț. În același timp, cojile de la boabele de orz funcționează exact ca un filtru natural, ușurând procesul de clătire. În plus, aceleași coji, măcinate prea fin, vor introduce în mustul de bere mai mulți componenți nedoriți.
Dimensiunea la care sunt măcinate boabele de malț pentru cele mai bune rezultate este o sursă continuă de discuție printre pasionații de berărit. Noi zicem că atâta timp cât nu transformăm malțul în făină, dar nici nu rămân boabe întregi, e perfect!
Viteza de măcinare cu această râșniță variază evident în funcție de cât de mult se grăbește utilizatorul. Noi am reușit să măcinăm întreg malțul necesar pentru cea mai complexă rețetă de bere pe care am produs-o în 15-20 de minute, fără să ne grăbim prea tare.
ID: 243368439
Contactează vânzătorul
xxx xxx xxx