Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Bucuresti - Ilfov
  6. Alte produse alimentare - Bucuresti
  7. Alte produse alimentare - Sectorul 3
Kombucha - predare personală în sectorul 3
Postat 07 mai 2024

Kombucha - predare personală în sectorul 3

15 lei

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Bună ziua.

Ofer spre achiziționare ciupercă Kombucha în sectorul 3, predare persoanlă.
15 lei: borcan, scooby (ciuperca nou formată) + lichid ca să începeți procesul de fermentație.

Nu folosiți metal în prepararea băuturii, doar lemn, sticlă sau plastic.
Spălați ciuperca cu apă plată rece de fiecare dată gând schimbați ceaiul. Spălați borcanul și clătiți foarte bine de detergent, să nu rămână detergent pe borcan. Păstrați borcanul la temperatura camerei, cu un tifon prins în elastic deasupra borcanului, sau capacul borcanului întors pe dos.

Ingrediente ceai:
1 litru apa filtrata fiarta
2 plicuri ceai negru sau verde
100 g zahar brut, nu brun, sau zahar de cocos
Instructiuni:
Ceaiul se prepara cum se prepara orice ceai, lasandu-l la racit neaparat. Dupa ce s-a racit complet, se adauga ceaiul intr-un borcan de 2-3 litri, peste care adaugam zaharul brut si ciuperca de Kombucha. Lasam la intuneric ceaiul timp de 3-4 zile. Daca este cald in casa, adica peste 20C, s-ar putea ca bautura sa fie gata mai devreme. Trebuie sa fie acidulata si sa aiba gust de otet, doar atunci zaharul a fost complet digerat de ciuperca cat si ceaiul negru sau verde. Daca il consumati mai devreme, va contine zahar si concentratie mare de teina.

Cand e gata ceaiul?
Repet, nu este o regula de fermentare si un numar fix de zile, fiindca depinde de multe aspecte: temperatura camerei, calitatea ciupercii (daca e batrana sau tanara, in plina forta). Oricum multi cred ca ceaiul de kombucha trebuie baut doar cand e putin otetit, insa corect este atunci cand este aproape precum otetul. Doar atunci are zaharul complet consumat si isi face efectul laudat.

Consum:
Fiindca ciuperca consuma atat zaharul brut cat si ceaiul negru, poate fi consumata si de copii (, adulti, femei insarcinate si femei care alapteaza, insa cu masura, adica un pahar pe zi fiindca precum socata si orice bautura/ preparat fermentat, contine un procent mic de alcool. Puteti adauga miere la final in pahar dar nu in borcanul in care se afla ciuperca, ci separat.

Pentru cei care fac tratament pentru afectiunile de mai sus, consultati un medic naturist pentru o recomandare personalizata, in functie de diagnostic.

Pasii urmatori:
Dupa ce s-a consumat ceaiul, se adauga peste o parte din lichidul otetit (cam jumatate de borcand de lichid), inca o tura de ceai proaspat negru sau verde si, se ia de la capat toata operatiunea.
Daca doriti sa nu mai consumati, puneti ciuperca si o parte din lichidul otetit la intuneric, intr-o camera racoroasa. Adaugati odata la 2-4 saptamani cel putin 3-4 linguri zahar brut sau de cocos. Pentru ca ciuperca sa reziste, trebuie sa fie hranita, altfel va muri sau isi va pierde puterea.
Ciuperca de kombucha arata ca o clatita americana si este formata dintr-o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme. Colonia este compusa din bacterii „prietenoase” si ciuperci, care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru sau verde, in substante care imbogatesc flora intestinala care ajuta la mentinerea sanatatii. Am incercat sa adaug miere in loc de zahar brun insa mi-am omorat o kombucha in felul acesta. Mierea contine antibiotic natural care distruge imediat coloniile de bacterii „prietenoase”. Puteti adauga miere la final in pahar dar nu in borcanul in care se afla ciuperca, ci separat.
ID: 269896150

Contactează vânzătorul

User avatar
Facebook connected icon

Liza

Pe OLX din iunie 2017

Activ ieri la 10:34

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau