Mesaje
Adauga anunt nou
  1. Pagina principală
  2. Agro si industrie
  3. Produse piata - alimentatie
  4. Alte produse alimentare
  5. Alte produse alimentare - Iasi
  6. Alte produse alimentare - Iasi
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta
Postat 15 mai 2024

Hai sa luptam natural cu Helicobacter și Ulcerul provocat de acesta

49 lei

PromoveazăReactualizează
  • Persoana fizica

Descriere

Una din soluții ar fi consumarea zilnică de Broccoli dar pentru ca știți voi , ca sa fac o gluma ,, Dumnezeu a inventat ciocolata ca sa își ceara scuze pentru Broccoli “ gustul nu e punctul forte al plantei mature .
Și totuși exista , slava domnului ( ca sa nu se supere ca am făcut glume fără drept la replica ) , o soluție mai mult decât salvatoare , Microplantele de Broccoli care intr-o plantuta conține de de 40 de ori mai mulți nutrienți decât căpățâna de broccoli matură; conținut bogat de vitamine și minerale precum: betacaroten, luteină, zeaxantină, tiamină, niacin, vitamina A, C, complex de vitamina B, calciu, magneziu, fier, zinc, fosfor și potasiu. SULFORAPHANE.

Cercetatorii au fost de parere ca substanta activa din brocolli, numita Sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori. ( mai multe despre cercetare la finalul anunțului )

Semnificatia studiului consta in faptul ca, s-a reusit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o solutie eficienta la problemele digestive, si poate ca este eficient si impotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.

Conform datelor actuale, cele mai multe simptome ale ulcerului gastric sunt generate de bacteria Helicobacter pylori. Conform NIH (Institutul National de Sanatate din S.U.A) se poate dovedi clar, ca de la bacteria mai sus mentionata si pana la ulcerul gastric exista o cale directa.

Microplantele de Broccoli este și o sursă bogată de glucozinolați, fitonutrienți și flavonoizi precum kaempferolul și alți compuși antioxidanți importanți.

Broccoli proprietăți

Efect antitumoral;
Antiinflamator;
Antibacterian;
Adjuvant în reglarea sistemului nervos;
Bun pentru inhibarea dezvoltării reumatismului;
Bun pentru inhibarea bolilor cardiovasculare;
Reglează echilibrul de apă;
Îmbunătățește aspectul pielii;
Contribuie la dezvoltarea fătului în sarcină;
Acțiune terapeutică;
Menține nivelul adecvat al glicemiei;
Previne apariția bolilor oculare.

Beneficiile consumului de broccoli

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA CREIERULUI
Datorită vitaminei K din compoziție, broccoli este leguma care ajută la prevenirea mai multor boli neurodegenerative, precum boala Alzheimer.

LUPTĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI
Pentru că boala este caracterizată printr-o creștere rapidă a celulelor anormale și este adesea legată de stresul oxidativ, leguma conține anumiți compuși care ajută organismul să se protejeze de mai multe tipuri de cancer precum cel de prostată, de sân, cancer gastric sau pancreatic.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SISTEMUL DIGESTIV
Pentru că are un conținut ridicat de fier, leguma este un adjuvant natural și pentru reglarea digestiei. De asemenea, ajută și la menținerea nivelului de bacterii sănătoase din intestine.

CONTROLEAZĂ DIABETUL
Datorită sulforafanului și a kaempferolului din compoziția cruciferului, acesta este un aliment ce poate îmbunătăți rezistența la insulină la pacienții diagnosticați cu diabet zaharat.

DETOXIFIAZĂ ORGANISMUL
Broccoli este un bun detoxifiant pentru corp deoarece are în compoziție vitamina C, sulf și aminoacizi. Astfel, ajută la îndepărtarea toxinelor și a radicalilor liberi precum acidul uric din organism și purifică sângele.

ALTE BENEFICII ALE CRUCIFEREI
Ameliorează tulburările stomacale;
Menține sănătatea pielii;
Menține sănătatea părului;
Îmbunătățește sănătatea oaselor și a dinților;
Combate anemia.

Doza zilnică de Broccoli recomandată este de 30 – 50 g in cadrul unei mese, preferabil cea de dimineață. Explicația este că consumul plantelor dimineața vă oferă un aport de energie care vă va fi de folos pe parcursul întregii zile.

Pentru consum, plăntuțele se taie cu o forfecuță la o distanță de aproximativ 0,5 centimetri de sol și se spală bine cu apă rece.

Puteți consuma plăntuțele în porții mici, în timp ce luați micul dejun, sau puteți să asezonați diferite feluri de mâncare cu firele de Broccoli. De exemplu, dacă v-ați pregătit o felie de pâine cu pateu de ficat, presărați câteva fire și vedeți dacă vă place combinația. Puteți explora tot felul de combinații, descoperind astfel tot felul de perechi interesante ca gust și aromă.

Cert este ca Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat Helicobacter pylori drept agent cancerigen, care afecteaza milioane de oameni la nivel mondial. Conform datelor NIH, 20% din populatia sub 40 de ani este infectata cu bacteria H. pylori, in timp ce la populatia adulta de peste 60 de ani acest procentaj este de 50% - in concluzie, bacteria nu cauzeaza in mod evident imbolnaviri grave la fiecare persoana.
Care este deci factorul decisiv intre sanatate si boala? In revista Cercetari pentru Prevenirea Cancerului, editata de Universitatea Johns Hopkins (Cancer Prevention Research), Jed W. Fahey, M.S., Sc. D. si echipa sa a ajuns la concluzia, ca o doza de germeni de broccoli, consumata zilnic, reduce nivelul de HpSA (HpSA - test de antigen Helicobacter in materii fecale) cu 40%.
Grupul de cercetatori a efectuat experimentele in Japonia, unde rata infectiei cronice cu H.pylori este foarte mare. Cele 25 de persoane care s-au oferit voluntar pentru acest experiment, au consumat timp de 2 luni, zilnic 70 de grame de germeni de broccolli. La sfarsitul experimentului s-au numarat bacteriile din respiratie, iar pe baza mostrelor de sange si de materii fecale, s-a stabilit gravitatea si amploarea inflamatiei stomacale.
Cercetatorii au fost de parere ca substanta activa din brocolli, numita sulforafan, reduce clar nivelul bacteriei Helicobacter pylori.

Grupul de control -format de asemenea din 25 de voluntari- a consumat germeni de lucerna (alfalfa), care desi bogati in fitosubstante nu contin sulforafan. In consecinta la aceste persoane nu s-a modificat nivelul de H. pylori in cursul experimentului. Dr.Fahey si echipa sa a publicat prima data in 2002, ca sulforafanul este foarte eficient impotriva H. pylori.Se pare ca sulforafanul stimuleaza producerea in intestine a unor enzime, care asigura protectie impotriva radicalilor liberi, impotriva substantelor care deterioreaza ADN-ul precum si impotriva inflamatiei. Dr. Fahey este de parere ca „O doza de cateva grame de germeni de broccolli poate fi suficienta pentru ridicarea nivelului de enzime protectoare ale organismului. Suntem de parere ca, datorita acestei substante am gasit cel mai promitator mecanism de prevenire a cancerului.”
Sulforafanul nu distruge bacteriile. Dupa incetarea consumarii germenilor de broccoli, in cazul persoanelor participante la experiment, nivelul H. pylori a inceput sa creasca din nou. Cu toate acestea insa, compusul -consumat zilnic- a avut efect distrugator asupra bacteriei H. pylori.
„Semnificatia studiului consta in faptul ca, s-a reusit identificarea unui aliment, care -consumat regulat- poate oferi o solutie eficienta la problemele digestive, si poate ca este eficient si impotriva ulcerului stomacal.” - a afirmat Dr. Fahey, autorul studiului.
ID: 249072796

Contactează vânzătorul

Facebook connected icon

John C.

Pe OLX din aprilie 2012

Activ pe 08 aprilie 2024

xxx xxx xxx

Vanzator

Localitate

Descarca aplicatia pentru telefonul tau